IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Karakuş tatlısı (tarsus mersin) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/378864-karakus-tatlisi-tarsus-mersin.html)

Sır 24 Ocak 2011 17:10

Karakuş tatlısı (tarsus mersin)
 
1 kg buğday unu
1 kg yağ (tercih durumuna göre; tereyağı, margarin, sıvı yağ olabilir)
400 gr nişasta
2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5 çay bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
500 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi (kalın kıyılmış)
1.200 gr toz şeker
1 yemek kaşığı sirke
2 su bardağı su

Malzemeler bir çukur kabın içerisine sırasıyla; bir kg un, iki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], beş çay bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], bir yemek kaşığı sirke koyup harç yapacak şekilde karıştırılır. İki bardak su ilave edilip iyice yoğrularak yumuşak bir hamur haline getirilir. Bıçak yardımı ile yoğurdumuz hamuru bir el yumruğu halinde 14 adet kesilerek, avuç içi ile yuvarlak bezeler haline getirilir. Kesmiş olduğumuz 14 beze 45 dakika dinlendirilir.
Dinlendirme işleminden sonra oklava ve ekmek tahtası kullanılarak bezeler kâğıt inceliğinde yufka büyüklüğünde açılır. Açtığımız yufkayı oklava yardımı ile ikiye katlar yufkaların içine 7 cm aralıklarla daha önceden hazırlamış olduğumuz karakuş tatlısının iç malzemesi konulur. Diğer iki katı da yine oklava ile iç malzemesinin üzerine gidişli ve gelişli iki kat daha hamur serilir. 7 cm aralıklarla bıçak yardımı ile kesilir. Daha sonra iki kenar ucu el yardımı ile sıkıştırılıp büzüştürülür. Tam bir kuşun kanadına benzetilir. Böylece bir bezenden 7 karakuş tatlısı elde edilmiş olur.
İki taraftan büzüştürülen yufkanın orta kısmı bu şekilde kabartılmış ve dört katında görünmesi sağlanmış olur. Karakuş tatlısı pişirime hazır hale getirilmiştir. Karakuş tatlısının pişirimi için bir tavaya 1 kg yağ konulur. Kızgın yağda kızartma işlemine başlanır. Kızartma işleminden sonra daha önce hazırladığımız şerbete karakuş tatlısı bandırılarak servise hazır hale getirilir. Ancak karakuş tatlısı sıcak ise şerbetin soğuk olması gerekir. Şerbet sıcaksa karakuş tatlısının soğuk olması gerekmektedir. Aksi takdirde karakuş tatlısı ve şerbet sıcak olduğunda hamur haline gelir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net