![]() |
ıspanaklı bulgur pilavı (mersin) Malzeme Ispanak 4 su bardağı (doğranmış) Su 3 su bardağı Tuz 2 tatlı kaşığı Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı Tereyağı (erimiş) 1/2 su bardağı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Porsiyon Adedi: 6 YAPILIŞI Ispanaklar ayıklanır,yıkanır ve ince ince doğranır.Diğer tarafta ölçülü su kaynatılır,tuz ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilerek karıştırılır. Bir iki taşım kaynadıktan sonra bulgur eklenirve önce orta sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzeirne kızdırılmış yağ dökülür ve 20 dakika demlendirilir. Servis tabağına alınıp üzerine karabiber serpilerek sıcak olarak servis yapılır. (K.K.Almış) NOT: Mersin ve Malatya yörelerinde yapılmaktadır. Tarif Mersin'den alınmıştır. Arzuya göre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve salça da konabilir. Eğer bu şekilde istenirse, önce yağ ile[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kavrulur, salça konur ve diğer malzemeler ilave edilerek pişirilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:50. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk