![]() |
Golit ekmeği (ordu) Malzemesi: Esmer buğday unu su tuz Yapılışı: Un, su ve tuz birlikte yoğurularak hamur haline getirilir. Hamurun mayalanması (ekşimesi) beklenir. Ekmek hamuru büyüklüğünde parçalara ayrılır. Bezlere dökülüp dinlendirilir.Bu arada fırın önceden kızdırılır.Bekletilen hamurlar fırında kor haline gelen közün sıcaklığı ile çok az pişirilerek fırından çıkarılır. Fırındaki közün sıcaklığı ile çok az pişirilerek fırından çıkarılır. Fırındaki közün tamamı alınır. Soğumuş ekmek parçalara ayrılır, tekrar kuruması için fırına konulur. Fırının kendi Sıçaklığında kurutulur.Fırından çıkarılıp ıslatılarak yenir (uzun süre dayanıklıdır) |
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:43. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk