Patlıcanlı pilav (osmaniye) Malzemeler 750-800 gr kuşbaşı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti 3 adet orta boy kemer[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 su bardağı lüks baldo[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 adet büyük boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber yenibahar 4,5 su bardağı sıcak su (et ya da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu kullanmanızı öneririm) Ayrıca kızartmak için; 1 su bardağı sıvıyağ Hazırlanışı Pirinci bol tuzlu kaynar suda en az 40 dakika bekletin. Eti bir tencereye koyup 7 su bardağı suyla iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın ve ocaktan alın. Diğer taraftan,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları alacalı soyup uzunlamasına dörde bölün ve kuşbaşı et formunda doğrayın. Acı suyunun çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sudan çıkardığınız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları yıkayıp süzün. Bir su bardağı sıvıyağda hafifçe kızartıp bir kenarda bekletin. Zeytinyağını geniş bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Yemeklik incecik doğradığınız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı tencereye aktarıp sürekli karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip karıştırarak 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin. Suyu ekleyip tuz, karabiber ve yenibaharı serpiştirin. Kızarmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları da katıp karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ısılı ateşte, pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu tamamen çekip üzeri göz göz olunca ocaktan alın. 15-20 dakika kadar dinlendirip hafifçe karıştırarak servise sunun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:30. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net