IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Ezme fasulye (sakarya) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/378950-ezme-fasulye-sakarya.html)

Sır 24 Ocak 2011 20:25

Ezme fasulye (sakarya)
 
MALZEMELER
2 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
6 su bardağı sıcak su
1 orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
Yeteri kadar tuz
4 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 adet kırmızı acı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 yemek kaşığı kişniş
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

YAPILIŞI:
Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]sini yıkayıp, bir ge­ce suda bekletin, haşlayın ve süzün ince kıydığınız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı sıvıyağda kavurun içine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salça sı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu karışımı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nin içine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Bu karışıma tuz, dövülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve 6 su bardağı sıcak su ilave edin. Az gelirse bir miktar daha sıcak su ilave edebilirsiniz Fasulyeleri kaynarken tahta kaşıkla ezerek püre haline getirin İçine bir adet acı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] atın. Ateşten indirileceğine yakın çekilmiş kişniş ve karabirberi atın Üzerine toz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilmiş kızgın yağ gezdirin. Ezme[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]niz servise hazırdır

gupse 02 Aralık 2024 23:50

Cevap: Ezme fasulye (sakarya)
 
Domates ve biber salçası konmaz ki sadece pırpılcıka konur abıstayla bi güzel yenir


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk