|
|
| | #1 | |
| Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | çizleme (sakarya) 5 Kilogram Un 3 Litre Su 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Tatlı Kaşığı Tuz 2-3 Un, su ve tuz ile bir hamur hazırlanır. İçine pakmaya konur ve taşması için bekletilir. Taştıktan sonra ne kadar un katılacaksa ona göre un katılarak hamur çoğaltılır. Mayalanan hamur un katılarak çoğaltıldıktan sonra bir süre daha bekletilir ve hamur sulandırılır. Bu işleme bezeleme denir. Hamurlar bezelendikten sonra ekmek tahtası üzerinde beklemeye bırakılır. Diğer taraftan sac ateşe koyulur, üzeri yağlanır, kızdırılır. Sac iyice kızdıktan sonra, 1 kase ile hamur sacın üzerine dökülür. Dökülen hamurun ince olmasına dikkat edilir. Alt, üst pişirilir. Bu işlem hamur bitinceye kadar tekrarlanır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| çizleme, sakarya |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Muhammedferhan.av.tr Sakarya Avukat, Sakarya Hukuk Ve Danışmanlık Hizmetleri | ZeuS | Web Site Tanıtımı | 0 | 04 Ocak 2024 20:43 |
| Sakarya zorda! | Bozkurt- | 1. Lig ve Diğer Ligler | 0 | 26 Şubat 2014 15:45 |
| Sakarya | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:45 |
| Sakarya'da cinayet | Collettivo | Haber Arşivi | 0 | 27 Temmuz 2008 22:46 |