IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Katık böreği (samsun) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/378961-katik-boregi-samsun.html)

Sır 24 Ocak 2011 20:33

Katık böreği (samsun)
 
Malzemeler:
1 kg yarma buğday (dövme çorbalık buğday)
2 kg süzme[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (katık)
2 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar tuz

Yapılışı:
Yarma buğdayı bir gece önceden iyice yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su ile ıslatılır. Buğday yumuşayınca katık (süzme[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) eklenir iyice karıştırılır. Sırasıyla sıvıyağ, tuz, un, kabartma tozu,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar eklenir iyice karıştırılır. En son dereotu ve maydanozu da ince kıyıldıktan sonra eklenir. Yarım saat mayalanmaya bırakılır. Margarin ya da tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Kalınlığı 1,5-2 cm’yi geçmemelidir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. Yanında salatalık,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], ayran ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le servis edilir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:57.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk