![]() |
Katık böreği (samsun) Malzemeler: 1 kg yarma buğday (dövme çorbalık buğday) 2 kg süzme[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (katık) 2 demet dereotu 1 demet maydanoz 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı un 2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 paket kabartma tozu Yeteri kadar tuz Yapılışı: Yarma buğdayı bir gece önceden iyice yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su ile ıslatılır. Buğday yumuşayınca katık (süzme[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) eklenir iyice karıştırılır. Sırasıyla sıvıyağ, tuz, un, kabartma tozu,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar eklenir iyice karıştırılır. En son dereotu ve maydanozu da ince kıyıldıktan sonra eklenir. Yarım saat mayalanmaya bırakılır. Margarin ya da tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Kalınlığı 1,5-2 cm’yi geçmemelidir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. Yanında salatalık,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], ayran ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le servis edilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:57. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk