![]() |
Sivas katmeri Malzemeler: 4 su bardağı un 20 gr. yaşmaya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tozşeker 175 gr. margarin İç harcı için: patates peynir Üzeri için: yumurta susam Yapılışı: - Hamuru pasta tabağı büyüklüğünde bezelere ayırın.(bu ölçüde 3 beze oluyor) Hamurun iyi açılması için mutlaka 15 -20 dakika dinlendirin - Unlanmış zeminde (açmak için yuvarlak bir masa kullanmak gerekli ,çünkü hamur masadan sarkacak kadar açılacak) hamur yufka büyüklüğüne gelene kadar oklava ile açın.(açarken gerektikçe un dökün.) - Üzerine erittiğiniz margarin ve sıvıyağ karışımından 5-6 kaşık gezdirin.Hamuru kenarlarından tutup ortaya doğru katlayıp kaldırın yağın her yerine bulaşmasını sağlayın. - Hamuru alt kısmından ortadan uçlara doğru ellerinizle sıvazlayarak yavaş yavaş büyütün. - Hamurun bütün etrafına aynı işlemi uygulayın,yırtılmalar olabilir önemli değil. - Masa örtüsü gibi yapabildiğiniz kadar inceltin. -Hamuru iki uçtan karşılıklı olarak ortada birleştirin. - Hamuru kıvırarak yuvarlak şekilde 4 beze elde edin. - Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın. - Katmer yapmak için bezeleri oklava ile 30-35 cm çapında açın.(açma işleminde artık un kullanmayınArtık pişirme işlemine geçiyoruz.Sacı ısıtıp katmeri oklava ile alıp saca[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Üzerine 2-3 kaşık yağdan gezdirin.(her tarafı yağlanacak şekilde) Aynı işlemi diğer yüzünede uygulayın. İki tarafını güzelce kızartın.Peynirli yapmak için açtığınız katmerin yarına[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i koyup ,diğer yarısını üzerine kapatın.Aynı şekilde pişirin. Pişen hamurları sıcakkenbir tabak yada tepsiye almayın ,terleme yaptığı için yumuşuyor, KITIR KITIR OLMUYOR |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:11. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk