![]() |
Bulgurlu köfte (sivas) Malzeme Kıyma (yağsız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) 1+1/4 su bardağı Duru Çiğ köftelik Bulgur 1 su bardağı Soğan 1 Küçük boy Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1/2 tatlı kaşığı Taze reyhan 4-5 dal Tuz 1/2 tatlı kaşığı Su 1 su bardağı Sıvı Yağ 2 su bardağı Porsiyon Adedi: 4-6 YAPILIŞI Bir kabın içine kıyma,bulgur,soyulmuş,yıkanmış ve rendelenmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],karabiber,kırmızıbiber,yıkanmış ve ince kıyılmış reyhan ve tuz iyice karıştırılır.Az az su ilave edilerek,su bitinceye ve elastik bir yapı alıncaya kadar iyice yoğrulur.Birbirini iyice tutunca[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve iki avuç arasında bir santimetre kadar incelikte yassıltılır.Kızdırılmış yağda fazla kurutmadan kızartılır ve sıcak olarak servis yapılır.(K.K.yıldız) NOT: Sivas yöresinde yaygın olarak yapılan bulgurlu köfte,ana ve ara öğünlerde sevilerek yenir. Köfteler,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], un, tuz ve su ile hazırlanan hamura batırılarak da kızartılabilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:41. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk