IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   şıllık tatlısı (şanlıurfa) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/379004-sillik-tatlisi-sanliurfa.html)

Sır 24 Ocak 2011 21:13

şıllık tatlısı (şanlıurfa)
 
2.5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı pekmez
1/2 su bardağı katıyağ
1.5 su bardağı su
1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çorba kaşığı katıyağ (Kızartma için)

Unu eleyiniz. Suyla karıştırıp boza kıvamına getiriniz. Topak topak olmaması için suyu azar azar ilave edip, devamlı unu eziniz. Boza kıvamına gelen karışımı yarım saat dinlendiriniz. Sac veya büyük bir tavayı ocağın üzerine koyarak kızdırınız. Tavanın veya sacın içini[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde bir yağ ile yağlayınız. lçine yaptığınız bulamaçtan kaşıkla atıp dökünüz. Tavayı sallayarak yayınız. Altı pişince, çevirip üstünde pişiriniz. Bir tepsinin içine, her katın arasına[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] döşeyerek, altı yufkayı üst üstte[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]uz. Baklava şeklinde kesiniz. Pekmezi, yağı ve suyu ayrı bir yerde kaynatınız. Kaynadıktan sonra beş dakika bekletip, yufkaların üstüne dökünüz. Artan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i üzerine serpip, soğuyunca ikram ediniz.

Zen 06 Kasım 2012 18:14

Cevap: şıllık tatlısı (şanlıurfa)
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:
  • 1 Su Bardağı Su
  • 3 Su Bardağı Süt
  • 4 Adet Yumurta
  • Yeteri kadar Fıstık İçi
  • 250 Gram Un
  • 1 Kilogram Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 1 Kilogram Su (Şerbeti İçin)
  • Yeteri kadar Sıvıyağ (Tavayı Yağlamak İçin)
Yapılışı:
Derince bir kapta yumurta sütle çırpılır. Un eklenir, pürüzsüz bir hamur elde edene dek çırpılır. İç yağı ile yağlanan tavaya, tavayı kaplayacak incelikte dökülür. 20 tane şıllık arkalı önlü pişirilir ve soğutulur. 1 kg su, 1 kg şekerle kaynatılır. Bu karışımla ıslatılan tatlıların içine fıstık serilir ve kıvrılır. Üzerine de fıstık serpilip servis yapılır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:30.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net