![]() |
Kesme bulamacı (şanlıurfa) Malzeme Pekmez 1 su bardağı Su 3 su bardağı Duru Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı Tarçın 1 çubuk Karanfil 5 tane Yenibahar 1 tane Un 1 tatlı kaşığı Nişasta 1 tatlı kaşığı Ceviz içi 1/4 su bardağı Susam 1/4 su bardağı Porsiyon Adedi :4-6 YAPILIŞI Pekmez ile su tencereye konur, 10 dakika kaynatılır. Bulgur, tarçın, karanfil ve yenibahar ilave edilerek pişirilir. Bulgur yumuşayınca, az su ile ezilmiş un ve nişasta eklenerek karıştırılır. Dövülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kavrulmuş susam da ilave edilerek koyulaşıncaya kadar pişirilir. Koyulaşınca kaselere dökülür, soğuyunca servis edilir. (Halıcı,1991) NOT: Şanlıurfa yöresinde yapılmaktadır. Biraz daha un ve nişasta ilave edilerek koyu pişirilir, tepsilere dökülüp dondurulabilir. Daha sonra kare şeklinde kesilerek nişastaya bulanır, ara sıra çevrilerek kurutulur. Terledikçe nişastaya bulanır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:51. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk