IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Yumurtalı köfte (şanlıurfa) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/379009-yumurtali-kofte-sanliurfa.html)

Sır 24 Ocak 2011 21:17

Yumurtalı köfte (şanlıurfa)
 
Malzeme
Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı
Sıcak su (yaklaşık) 1+1/2 su bardağı
Soğan 1 büyük boy
Yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 orta boy
Sarımsak 4 diş
Maydanoz 3/4 demet
Duru köftelik bulgur 2 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Salça 1 yemek kaşığı
Biber Salçası (acı) 1 yemek kaşığı
Tereyağı (erimiş) 1/2 su bardağı
Yumurta 4 adet
Porsiyon Adedi: 8-10

YAPILIŞI
Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir yemek kaşığı ılık su ile 5 dakika ıslatılır.Kuru ve yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar,sarımsaklar soyulur ve yıkanır.Maydanoz yıkanır ve ayıklanır. Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve maydanozlar ince kıyılır,sarımsaklar ise dövülür.Bir tepside bulgur, kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz, karabiber, pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası zaman zaman ele sıcak su alarak bulgur yumuşayıncaya kadar iyice yoğrulur. Tavada yağ eritilir,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar kırılır ak ve sarıları sertleşince ateşten alınır ve yağı köftelik karışıma süzülerek yoğrulur. Kıyılmış yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve maydanoz ilave edilir, fazla yoğurmadan karıştırılır. En son pişirilmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenir. Yumurtalar fazla parçalanmadan karıştırılır. Birer avuç ya da bir kaseye konarak servis tabağına ters çevrilir. (Halıcı,1991)

NOT: Şanlıurfa yöresinde sevilerek tüketilen köftelerdendir. Yağı ne kadar çok konursa o kadar güzel olur. Sıvı yağ da kullanılabilir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk