IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Yarpuz ekşisi (şanlıurfa) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/379012-yarpuz-eksisi-sanliurfa.html)

Sır 24 Ocak 2011 21:18

Yarpuz ekşisi (şanlıurfa)
 
Malzemeler
1/2 kg su yarpuzu
1 su bardağı (2-3 saat önceden ıslatılmış )[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 su bardağı döğme
1,5 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1,5 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 su bardağı sumak
2-3 yemek kaşığı sade Urfa yağı
2 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı
Sumak, 2 su bardağı suyla ıslatılmaya bırakılır.2-3 saat önceden ıslatılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve döğme yumuşayıncaya kadar 4-5 su bardağı su ile 40-45 dakika haşlanır.
Su yarpuzları yıkanıp ayıklandıktan sonra iri iri doğranır. Haşlanan bu karışıma sumak süzülerek eklenir.
Yağ bir tavaya konur salça,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, tuz eklenir. 5-10 dakika kavrulur.
Haşlanmış döğme -nohut karışıma eklenir. Su yarpuzları da en son ilave edilerek 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır.
Sıcak servis yapılır.

Not: Su yarpızı dere kenarında yetişen bir tür nane'dir


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk