![]() |
Yarpuz ekşisi (şanlıurfa) Malzemeler 1/2 kg su yarpuzu 1 su bardağı (2-3 saat önceden ıslatılmış )[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 su bardağı döğme 1,5 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 1,5 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 1 su bardağı sumak 2-3 yemek kaşığı sade Urfa yağı 2 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Sumak, 2 su bardağı suyla ıslatılmaya bırakılır.2-3 saat önceden ıslatılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve döğme yumuşayıncaya kadar 4-5 su bardağı su ile 40-45 dakika haşlanır. Su yarpuzları yıkanıp ayıklandıktan sonra iri iri doğranır. Haşlanan bu karışıma sumak süzülerek eklenir. Yağ bir tavaya konur salça,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, tuz eklenir. 5-10 dakika kavrulur. Haşlanmış döğme -nohut karışıma eklenir. Su yarpuzları da en son ilave edilerek 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır. Sıcak servis yapılır. Not: Su yarpızı dere kenarında yetişen bir tür nane'dir |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:54. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk