![]() |
Duvaklı pilâv (şanlıurfa) Malzemeler 3 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1/2 kg. orta yağlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyması, 3 orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1 Yemek kaşığı Urfa sade yağı, 2 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı sıvı yağ (kızartma için), Bir tutam karabiber. Hazırlanışı Patlıcanlar yıkanıp soyulur, ince ince (patlıcanların uzunluğuna) doğranır. Yağ bir tavaya konup[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar yağın üzerine konarak iki yüzlü, pembeleşinceye kadar kavrulur. Ayrı bir yerde kıyma tavaya onup kavrulur. Sonra salça eklenerek ateşten alınır. Başka bir tencereye pilavlık yağ konarak ayıklanmış olan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenerek kavrulur. Kavrulmuş olan kıyma[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların üzerine serilir. Kavrulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıymanın üzerine konup 2-3 bardak su eklenip tuz atılır. Tencerenin ağzı kapatılıp 20-25 dakika pişirilir. Ateşten alınır 10-15 dakika dinlendirilir. Tencereden daha büyük bir servis tabağı, tencerenin üzerine konup tencere ters çevrilir. Sonra üzerine karabiber serpilerek servis yapılır |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:51. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk