![]() |
Frenkli kebap (şanlıurfa) Malzemeler 3 kilo iri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1 kg yağsız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyması, 1 kg odun kömürü, 1 tatlı kaşığı tuz. Hazırlanışı Domatesler yıkanıp sert tarafından 4'e bölünür. Bir kaba kıyma konup tuz eklenir, karışıncaya kadar yoğrulur. Kebap şişleri alınır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler, 1 tanesi sert tarafından şişe saplanır. Etten[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde bir parça alınıp avuçta yuvarlak bir şekil alması sağlanır, ortasından[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]in üzerine saplanır bir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir et olması koşuluyla şişten çok az boşluk kalacak şekilde işleme devam edilir. Bütün şişlere aynı işlem uygulanır. Kayılmış ateşin üzerine sıralanır. Şişlerin her iki tarafı da pişinceye kadar ateşin üzerinde bekletilir. Pişirme eylemi devam ederken, şuna dikkat edilmeli: Domatesler, ateş üzerinde yumuşadığından dolayı düşebilirler. Bu yüzden gerekmedikçe şişlerle oynanmamalı. Pişen şişler. bir kaba çekilip üzeri örtülür. Sıcakken ikram edilir. Not: Dometesli kebap ince doğranmış maydanoz yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve ayranla ikram edilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:39. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk