![]() |
Dolmalı köfte (şanlıurfa) Malzemeler 1/2 kg. orta yağlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyması, 1/2 kg. yağsız kara et, 5 su bardağı köftelik bulgur, 5 orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 100 gr doğulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi, 1,5 yemek kaşığı kırmızıbiber, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tarçın. Hazırlanışı Soğanlar, incecik doğrandıktan sonra bir tavaya alınır. Kıyma üzerine eklenir, tuz yarım su bardağı su ilave edilerek,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar sararıncaya kadar hafif ateşte 15-20 dakika kavrulur. Ateşten alınır. İçersine karabiber, tarçın,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi eklenip bir tarafa alınır. Bir tarafta et dövülerek, sinirlerinden ayıklanır (eskiden dövme işlemi taşta tokmak ile yapılırdı) Geniş bir tepsiye bulgur alınır. Tarçın, karabiber, kırmızıbiber, tuz ve dövülmüş et konur, çok az su ilâve edilerek yoğrulur, suyu azaldıkça az az su alınmalı köfte kıvamına gelinceye kadar yoğurma işlemine devam edilir. Nişasta eklenir, yoğurma işlemine devam edilir. Sonra köfteden[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde bir parça alınıp ortasına işaret parmağı konarak avuç ile işaret parmağı arasında köfte incecik açılır. Açılmış köftenin içine hazırlanmış karışımdan konup, ağzı güzelce kapatılır. Bir tencereye 6-7 su bardağı su konur, tuz atılır, kaynatılır. Köfteler, kaynayan suya atılarak haşlanır, çıkartılır. Sıcak servis yapılır. Not: Yoğurma işlemi iyi yapılmalıdır. Aksi taktirde köfteler dağılır. Köfteler şekil şekil verirken el mutlaka ara sıra suya batırmalıdır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:28. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk