IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Ağzı yumuk (şanlıurfa) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/379037-agzi-yumuk-sanliurfa.html)

Sır 24 Ocak 2011 22:22

Ağzı yumuk (şanlıurfa)
 
Malzemeler
1/2 kg. kıyma,
4 su bardağı un,
200 gr.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi,
3 su bardağı sıvı yağ kızartma için,
1 çay kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı tuz.

Hazırlanışı
Kıyma et, bir tavaya konur, çok az su ve tuz ilave edilip pişirilir. Suyunu çekinceye kadar kavrulur (15-20 dakika). Kavrulan et, ateşten alınır karabiber ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi konarak karıştırılmaya devam edilir..
3 su bardağı un bir kaba alınarak içine tuz atılır ve su konur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır ve dinlendirilmeye (5-10 dakika) bırakılır. Hazırlanın hamur,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde yumaklara ayrılır ve daire şeklinde un yardımı ile açılır. Hazırlanmış içten bir kaşık konur, ağzı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şeklinde bir yerde toplanarak açılmamak kaydıyla kapatılır.
Yağ bir tavaya alınarak kızdırılır ve içine ağzı yumukların başı alta gelmek koşuluyla atılır iki taraf pembeleşinceye kadar kızartılır.
Sıcak servis yapılır

Not: Bu börek yaz mevsiminde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile kış mevsiminde eşkili ile servis yapılır. Ağzı yumukların ağzı ne çok sıkılmalı ne de çok gevşek bırakılmalıdır. Aksi takdirde, birincisi olunca içi hamur kalır. ikincisi olunca yağda kıyması dağılır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:32.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk