IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Bamya güveci (şanlıurfa) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/379040-bamya-guveci-sanliurfa.html)

Sır 24 Ocak 2011 22:27

Bamya güveci (şanlıurfa)
 
malzemeler:
1- yarım kg.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaş-konserve-kuru olabilir.
2- 1 baş sarmısak
3- 3 baş kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
4- 1 kg[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5- tuz-karabiber
6- 3-4 tane yeşil sivri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
7- yarım kğ[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kuşbaşı
8- 3 kaşık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
9- sıvı yağ (1 çay bardağı)
10- 2 su bardağı su (su azaldıkça eklenecek,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaş ise)

Bamya yaş ise fırında 3 saat tüm malzemler konularak doğranmış halde pişirilecek.
Bamya kuru ise önceden haşlanıp güvece yine aynı şekilde yerleştirilecek.
Bamya konserve ise haşlanmadan direk konulacak.
Bamya sapları kesilir,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler küp şeklinde doğranır,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve sarmısak ayıklanıp doğranır.
yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler küp şeklinde doğranır. Sıvı yağ, salça, su, tuz, karabiber ayrı bir kapta karıştırılarak güvece konulan malzemelerin üstüne dökülür ve fırına verilir. Tadı mükemmel yanında da bir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pilavı ve ayran harika bir tat deneyin.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net