Bamya güveci (şanlıurfa) malzemeler: 1- yarım kg.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaş-konserve-kuru olabilir. 2- 1 baş sarmısak 3- 3 baş kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 4- 1 kg[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 5- tuz-karabiber 6- 3-4 tane yeşil sivri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 7- yarım kğ[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kuşbaşı 8- 3 kaşık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 9- sıvı yağ (1 çay bardağı) 10- 2 su bardağı su (su azaldıkça eklenecek,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaş ise) Bamya yaş ise fırında 3 saat tüm malzemler konularak doğranmış halde pişirilecek. Bamya kuru ise önceden haşlanıp güvece yine aynı şekilde yerleştirilecek. Bamya konserve ise haşlanmadan direk konulacak. Bamya sapları kesilir,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler küp şeklinde doğranır,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve sarmısak ayıklanıp doğranır. yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler küp şeklinde doğranır. Sıvı yağ, salça, su, tuz, karabiber ayrı bir kapta karıştırılarak güvece konulan malzemelerin üstüne dökülür ve fırına verilir. Tadı mükemmel yanında da bir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pilavı ve ayran harika bir tat deneyin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:18. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net