Urfa poğaçası (şanlıurfa) MALZEMELER HAMURU İÇİN: 1 su bardağı un Yeterince su 10 gr.maya 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısı Çörek otu HARCI İÇİN MALZEMELER 150 gr kıyma 1 tatlı kaşığı pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çay kaşığı tuz 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet sivribiber 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i YAPILIŞI Bir kapta unu, ılık suda ıslattığımız mayayı, tuzu, şekeri ve kulak memesi kıvamını tutturmak için yeterince suyu katıp, yoğuruyoruz. Daha sonra 15 dakika dinlenmesi için kenara alıyoruz. Dinlendikten sonra hamuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde küçük parçalara bölerek, merdane yardımıyla yufka gibi açıyoruz..Harcını hazırlamak için; bir kaba kıymayı, ince kıyılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i, sivribiberi, tuzu ve pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i atarak karıştırıyoruz.Hazırladığımız harcı, açtığımız yufkaların iki ayrı kenarına ince şeritler halinde döşüyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşarı serpiştiriyoruz. Paketleme stilinde katlayarak, ortada birleştiriyoruz. Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nın srısını sürüp, çörek otu atarak, 180 derecedeki fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Daha sonra fırından çıkararak servis yapıyoruz. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:39. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net