![]() |
Nişasta helvası (tekirdağ) 1 KÜCÜK SU BARDAGI SIVI YAG (Arzu eden margarin yada tereyag kullanabilir) 1+1/2su bardagi bugday nisastasi 1 bardak seker 1+1/2 bardak su YAPILISI: Yag büyükce tavada kizdirilir öteki tarafta su,seker nisasta iyice karistirilir, kizgin yagin icine boca edilir. Karistirilir birkac dakika sonra koyulasmaya, nisasta sefaf bir hal almaya baslar, devam edilir karistirmaya, zaman gectikce helva pismeye baslamistir, tane tane tane olur. Taneler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi olunca pismistir. Atesten cekilir. Tahta kasikla birkac daha karistirilir büyük taneler birbirinden ayrilir böldürmeye calisilir. Üstünü bez ya da kagit havlu ile örterek demlendirilir. Servis yapilir. Cocuklugumun güzel bir lezzeti idi. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:37. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk