IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   çırış mıhlası (van) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/379138-ciris-mihlasi-van.html)

Sır 25 Ocak 2011 11:44

çırış mıhlası (van)
 
Yumurtalı Çiriş)

Malzemesi:
Taze çirişotu yaprağı
Yağ
Tuz
Karabiber
Yumurta

Yapılışı:
Taze çirişotu ayıklanıp yaprak ve sapları kök kısmından kesilerek temizlenir ve doğranır . Iyice yıkandıktan sonra bir tencerede az suda haşlanır.Suyu süzüldükten sonra bir süzgeçte sıkılarak tamamen susuz hale getirilir, diğer tarafta bir tavaya çirişin yağlanmasına kâfi gelecek kadar yağ konur. Hafif kızdırılan yağın içine çirişotu bırakılarak iyice karıştırılır ve tuz, karabiber ilave edilip karıştırıldıktan sonra ateşten alınır. Ayrı bir kâseye servis sayısına göre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bırakılır, çırpılır, çok az un ilave edilir. Bir tavaya yağ bırakılır ve kızdırılır. Çırpılan bu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağa akıtılarak boşaltılır, kızgın yağ içinde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kabararak pişer. Yumurtanın iki tarafı pembeleşinceye kadar piştikten sonra çirişin üzerine alınır, genellikle turşu ile yenir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk