IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/452657-yoresel-yemekler-kuymak-mihlama.html)

AnqeL 13 Şubat 2012 23:08

Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)
 
Trabzon usulü

Mısır unu yağla kavrulmaz. Yağ eritildikten sonra minci peyniri ilave edilir ve peynir hafif eriyince yağ yanmadan su eklenir. Daha sonra mısır unu yavaş yavaş karıştıralarak eklenir. Fokurdamaya başlayınca karıştırma işlemi bırakılır ve tereyağının kuymağın üstünde birikmesi beklenir, sıcak servis yapılır.

Rize usulü

Genişçe bir tavada tereyağı eritilip, mısır unuyla hafif kavrulur. Burada kullanılan mısır unu, balıkların kızartılırken bulandıkları mısır unundan daha kalınca öğütülmüş olandır. Ama diğeriyle de yapılabilir. Trabzon tereyağı kendine has reyhasıyla mısır ununu pembeleştirince kaynar su ilave edilir ve iyice karıştırılır. Bir süre sonra yağ kendini göstermeye başlar. Erzurum'a ait telli peynir ilave edilir ve kısa süre hızlıca karıştırılır.



Iğdır usulü

Tavaya yağ konularak eritilir. Eritilen yağa sarıkök ilave edilir. Diğer tarafta bir kap içerisinde hazırlanmış su, un, tuz karışımı erimiş yağın içine yavaş yavaş dökülüp hızlı hızlı karıştırılır. Pişince ateşten alınıp üstüne kepleme dökülür. “kepleme”: Nabat şekeri, tarçın, akkök, muğek ve karabiberden oluşan, İrandan gelen bir karışımdır.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Aria 13 Şubat 2012 23:10

Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)
 
Rize usulü harikadır. O peynir erir, tel verir. Ohhh ohhhhhhhh :) Trabzon usulü de yedim, yok yok mıhlama gibi değil.

Melodram 13 Şubat 2012 23:15

Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)
 
Rize usulü güzeldir, en son yazın Artvin'den dönerken yemiştim, birkaç yıl özledikten sonra yemek daha keyifli oluyor.

Ein 14 Şubat 2012 08:57

Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)
 
Daha pazar sabahı yedim, miss gibii.. Hele o tellisiiii :p

Violent 11 Nisan 2012 10:51

Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)
 
Bir karadenizle ağzımın suyu aktı şu anda diyebilirim.
Ekmeğinizi bandırıp yiyeceksiniz kibar yenmez yoksa zevki çıkmaz.
Özelliklede en güzel yeri dibidir ilk defa yiyecek olanlara bilgi : )

Pylş İçin Tşkler.

blazeofglory 11 Nisan 2012 10:54

Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)
 
Kuymak diye yazılıyor olsa da biz karadenizliler "oğa guymak deruk" :) son derece basit olup da bu kadar besleyici ,doyurucu ve leziz bir yemek olabilirmi yahu :) ay lav yu guymak :P

Envy 11 Mayıs 2012 15:56

Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)
 
Aşık olunulası tat! (Tabi has Trabzon tereyağı ve iyi bir peynir ile yapıyorsanız)
Çok severim kuymağı, Rize usulünü.
Yemek için özlemeye gerek yok, ben her an yiyebilirim galiba :)

ufukcingay 05 Ekim 2012 19:34

Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)
 
offf diorum oooooof ooooof:(

Aria 06 Ekim 2012 10:51

Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)
 
Canım çekti, anneme yaptırayım bugün :p


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net