![]() |
Harşıl - Eskişehir Yöresel Yemeği [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Eskişehir'in yöresel tatlarından Harşıl'ın tarifi Malzemeler: 1 kg ıspanak 1 demet taze soğan 3 yumurta 6 yemek kaşığı yoğurt 3 diş sarmısak 4 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı: Ispanaklar iri iri doğranır. Tavada yarım çay bardağı zeytinyağı ısıtılırve ıspanaklar kavrulur. 1 demet yeşil soğan beyaz kısımları ile birlikte ince ince doğranır. Ispanakların pişmesine yakın taze soğanlar eklenir. 1 çay kaşığı karabiber serpilir. 3 yumurta haşlanır. 6 yemek kaşığı yoğurt 3 diş ezilmiş sarmısakla karıştırılır. Kavrulan ıspanak servis tabağına alınır. Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirilir. Haşlanmış yumurta dilimleri yerleştirilir. 2 yemek kaşığı tereyağında 1 çay kaşığı pulbiber kızdırılıp yemeğin üzerine dökülür. Harşıl servise hazırdır. |
Cevap: Harşıl - Eskişehir Yöresel Yemeği Çerkezler ve abhazlar bunu ısırgan otuyla yapar daha çok. pırpılcıka ve taze kişniş(kinzi) olur icinde,farkli ve lezzetli bir yemek |
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:05. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk