IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   İzmir lokması tarifi (Ege) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/489321-izmir-lokmasi-tarifi-ege.html)

Violent 16 Haziran 2012 16:22

İzmir lokması tarifi (Ege)
 
  • 6 kişilik
  • Pişirme Süresi:0 dk
  • Hazırlama Süresi:0 dk

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İzmir lokması malzemeleri
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 20 gr yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yeteri kadar ılık su
  • Ayçiçeği yağı
Şerbeti için
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu


İzmir lokması: Derin bir kapta un, toz şeker ve tuzu karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta ve yaş mayayı ilave edip iyice karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar ılık su ilave ederek yoğurun. Hamuru 1 saat kadar mayalandırın. Şerbet için toz şeker ve suyu tencerede kaynatın. Şerbet koyulaşmaya başlayınca limon suyu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ayçiçeği yağını ısıtın. Elinizi yağladıktan sonra hamurdan yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ortalarına delik açın. Kızgın yağda kızartıp şerbetin içine atın. Bir iki dakika beklettikten sonra servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.
İzmir lokması artık hazır, afiyet olsun.








Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:28.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net