![]() |
Aksaray Çigleme Çiğleme , Aksaray yöresinde bilinen bir yiyecektir.Sıcak sıcak yenirse daha güzel olur. Yapılması çok kolaydır . Bir tatlı çeşidi diyebiliriz çünkü kaymak kullanacağız . Malzemelerimiz Yarım kilogram un İki su bardağı su 250 gram taze kaymak tuz Yapılışı nasıldır anlatalım Unumuzu bir kap içine koyuyoruz ve su ekleyerek hamur haline getiriyoruz. Hazırladığımız hamuru dinlenmesi için 15 dakika kadar bekletiyoruz.Daha sonra merdane ile küçük yuvarlak şeklinde açarız ve arasına bir kaşık kaymak süreriz. Hamuru kapattıktan sonra yanmaz tavada kısık ateşte ,çevirerek iki tarafını da kızartırız.Üzerinden tekrar kaymak süreriz . Çayın yayına yakışabilecek harika bir yiyecek oldu. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:22. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk