IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 21 Nisan 2014, 09:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Diyarbakır Usulü Ekşili Kuru Dolma





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

250 gr kıyma
3-4 adet orta boy kuru soğan
1 fincan tane sumak
2 bardak pirinç
1 demet maydonoz
Karabiber
Tuz
Nane
Acı kırmızı biber
Sıvıyağ
2 dolu yemek kaşığı biber salçası
15 adet kuru dolmalık biber
15 adet kuru dolmalık patlıcan

Tarif

Kuru biber ve patlıcan yumuşayıcaya kadar haşlanır, suyu süzülür.
Diğer taraftan sumağın üzerine çıkacak kadar su konur.
1 saat bekletilir,süzülür.
İç malzemelerin hepsi karıştırılır.
Süzülen sumakların suyu da bu karışıma ileve edilir.
Biber ve patlıcanlar bu iç ile doldurulup tencereye dizilir.
Yarısına kadar su ilave edilir, üzelerine yağ gezdirilir,pişirilir.

(yemektarifleri)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
diyarbakır, dolma, ekşili, kuru, usulü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması oneofgirl Dolma ve Sarmalar 0 21 Temmuz 2013 20:40
Ekşili Etli Kuru Patlıcan Dolması BuYuCu Salatalar Mezeler 0 02 Temmuz 2012 05:14
Gaziantep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Tarifi AnqeL Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2012 00:55
Katıklı dolma (diyarbakır) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ekim 2010 15:19
Antep usulü zeytinyağlı dolma YapraK Dolma ve Sarmalar 0 23 Mart 2009 00:23