![]() |
Taze Fasulye Yağlaması (Karadeniz Yöresi) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzeme listesi 500 gram taze fasulye 1 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 irice soğan 2 orta boy domates 1 su bardağına yakın su Taze Fasulye Yağlaması nasıl yapılır? 1-Fasulyeleri yıkayın, her iki başını kesin ve doğramadan genişçe bir tavaya yayın. 2-Ayıklayıp yıkadığınız soğanı piyaz (yarımay) doğrayın ve onu da fasulye üzerine serin. 3- Domatesleri yıkayın, kabuğu ile yine yarımay şeklinde doğrayın ve onu da fasulyenin üzerine dizin. 4- 1 bardak soğuk su içine tuzu ve zeytinyağını koyup iyice çırpın ve malzemenin üzerine gezdirin. 5-Tereyağını da fındık büyüklüğünde malzeme üzerine serpiştirerek harlı ateşe alın. 6-Kaynayınca ocağın altını kısın ve yarım saat kadar kısık ateşte kapağı kapalı pişirip ocağı kapatın. 7-Hafif ılınınca servis edin. Afiyet olsun :) Not: Dikkat edilecek tek konu fasulyelerin en tazelerinin kullanılmasıdır… (lezzetyolu) |
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:35. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk