![]() |
Nohutlu Keşkek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler (7-8 Kişilik) 2 su bardağı dövme buğday Bir koyun boynu,yoksa 700 gr.kadar kemikli koyun eti 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 yemek kaşığı karışık biber salçası 1 adet kuru soğan Bir yemek kaşığı tereyağı,biraz zeytinyağı Tuz karabiber Keşkek nasıl yapılır? Et ve akşamdan ıslattığınız dövmeyi düdüklü tencereye koyup üzerini 2-3 parmak geçene kadar kaynar su koyun.Kaynamaya başlayınca altını kısıp 2 saat kadar pişirin. Kemiklerini etini ayırın.İyice açılan dövmeye ilave edip tahta kaşıkla döve döve özleştirin.Tereyağını eritip karıştırın. Diğer tarafta soğanı bir tavaya doğrayın.yağını ilave edin soğanları sarartın.(Soğan koymayabilirsiniz)salçasını katıp eritin.Haşlanmış nohutuda ekleyip karıştırın. Keşkeki bir tabağa koyup ortasını çukurlaştırın. Çukur kısma nohutu koyun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:54. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk