![]() |
Su Kabağı Yemeği (Şanlıurfa) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 1 orta boy Su kabağı 400 gram kadar parça et (yağlı olduğuna göre kuzu veya koyun eti sanırım) 1 su bardağı nohut 1-2 Soğan 3-4 Kırmizı Biber 3-4 Domates 1 baş sarımsak 1 yemek kaşığı salça, biraz biber salçasıda konabilir 2 – 3 kaşık nar ekşisi Su kabağı yemeği nasıl yapılır? Eti doğrayıp, önceden ıslattığımız nohutla pişmeye bırakıyoruz Bu arada su kabağını soyup küp küp doğruyoruz Soğanı, biberi, varsa domatesi yoksa yanlız salçada idare eder, pişmekte olan et ve nohutun üzerine ilave ediyoruz Pişer gibi olunca ezdigimiz sarımsağı nar ekşisinide koyuyoruz ve kuru nanesinide en son ilave ediyoruz Eğer etimizin yağı az gelmişse naneyi yağla beraber kızartıp ilave edelim. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:08. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk