IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Rize Kavurma (Karadeniz Mutfağı) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/603365-rize-kavurma-karadeniz-mutfagi.html)

Elysian 06 Ağustos 2014 13:05

Rize Kavurma (Karadeniz Mutfağı)
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler
1 kg dana eti (kol tarafından)
70 gram gömlek yağı
50 gram tereyağı
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı mısır yağı
1 adet et suyu tableti
Bir buçuk su bardağı su

Rize Kavurma Yapılışı
SÎNÎRÎ ve yağı alınmış eti küp şeklinde doğrayın. Kıyılmış gömlek yağını ve tereyağını bir tencereye alıp, eritin. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve kısık ateşte kavurun. Ayrı bir tencereye aldığınız mısıryağında eti rengi dönene kadar soteleyin. Kavurduğunuz soğanın üzerine eti ilave edin ve kısık ateşte 10-15 dakika daha kavurun. Et suyu bulyonu ve suyu ekleyip, et yumuşayana kadar (yaklaşık bir buçuk saat) pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

sofra


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net