![]() |
Karadeniz Usulü Güveç Tarifi Karadeniz Usulü Güveç Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hamsi Güveci Malzeme : 500 gr. Hamsi, 4 adet kuru soğan, 4 adet patates Yapılışı : Hamsiler ayıklanıp temizlendikten sonra süzgece konularak suyundan süzdürülür. Daha sonra tuzlanır, bir müddet bekletilir. Diğer taraftan soğanlar uzunlamasına doğranır. Patatesler de yuvarlak olarak kesilir. Maydanoz, az zeytinyağı, domates veya salça kuz karışımı haline getirilir. Güvecin altına bir sıra patates daha sonra da soğan ve karışımı onun üzerine de hamsi dizilir. Bunun üzerinede tekrar soğan karışımı ve patates dizilir. Yağı ve bir bardak suyu konulur, fırna sürülür. Piştikten sonra sıcak servis yapılır. Afiyet Olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:54. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk