![]() |
Antep Mutfagı:Mumbar Mumbar MALZEME; 4 adet koyun mumbarı 300 gr. orta yağlı kuzu kıyma 2 bardak bulgur 2 çorba kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı pulbiber Yeterince tuz,karabiber,tarçın 1 ince doğranmış soğan 10 diş ezilmiş sarımsak 2 bardak et suyu TARİFİ Mumbarlar iyice yıkanarak tersi çevrilir.Tersi çevrilen mumbarlar tuzla iyice ovalanarak temizlenir.Temizlenen mumbarlar bir tencerede tuzlu suyun içinde 3 saat dinlendirilir. Kıyma,bulgur,salça,karabiber,tuz,tarçın,soğan,sarı msak karıştırılarak 10 dakika yoğurulur.Bu karışım bir huni yardımı ile mumbara doldurulur ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir. 2 bardak et suyu içine 1 kaşık salça ve biraz pulbiber,yeteri kadarda su konarak sos haline getirilir ve mumbarların üzerine dökülür.kısık ateşte 30 dk. pişirildikten sonra servis yapılır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:46. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk