IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

5Beğeni(ler)
  • 2 Post By Hesna
  • 1 Post By Chelt
  • 1 Post By Secret
  • 1 Post By Hesna

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Eylül 2015, 13:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sürk Tarifi - Antakya Mutfağı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • Yarım kilo lor ya da çökelek (ben lorla yaptım)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı zahter
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz (salçanız tuzlu olabilir. Tatmadan tuz ilave etmeyin)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı

Çukur bir kaseye lor peynirimizi koyup elimizle ufalıyoruz. Üzerine bütün baharatlarımızı koyup iyice yoğuruyoruz (Baharatlar isteğe bağlı değiştirilebilir. Kekik, çörek otu ilave edilebilir). İstediğimiz büyüklükte toplar yapıp düz bir kaseye sıralıyoruz. Buzdolabına kaldırıyoruz. Bu mevsim az yapıp yiyoruz. Yazın yaptığımızda kağıt havlu serilmiş tepsimize sıralayıp arada çevirerek 3-4 gün balkonumuzda kurutup kavonozlara dolduruyoruz. Üzerine zeytinyağı, bir kaç dal defne yaprağı koyup buzdolabında uzun süre saklıyoruz. Kahvaltılarda, domates salatasının üzerine serpebilir, ezip üzerine yağ ve siyah zeytin koyarak yiyebiliriz. Küflendirerek de tüketilmesi tavsiye edilir ama ben onu yapamıyorum. Yaza fazlaca kurutup kaldıracağım. Şimdi az az yapıp kahvaltılarda keyifle yiyelim. Afiyet olsun.


resimlitarif

__________________
Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim. ❣
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 05 Eylül 2015, 14:13   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sürk Tarifi - Antakya Mutfağı




olsa da yesek.. mmm

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Eylül 2015, 14:43   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sürk Tarifi - Antakya Mutfağı




Her sabah kahvaltida yiyorum. Kuflenmesi derken yaptiktan sonra ne kadar uzun sure kalirsa o kadar guzel oluyor.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Eylül 2015, 14:52   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sürk Tarifi - Antakya Mutfağı




Hic tatmadim yemedim, bilgim ve fikrim yok ama ilgimi cekti guzel oldugu belli;yorumun icin tesekkurler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].

__________________
Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim. ❣
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
antakya, mutfağı, sürk, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hint Mutfağı: Samosa Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:15
Hint Mutfağı: Gajjar Ka Halwa (Hint Mutfağı) Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:12
Kalduni Tarifi (Rus Mutfağı) Elysian Dünya Mutfakları 1 28 Nisan 2014 19:28
Japon Mutfağı - Tempura Tarifi Sevda Deniz Ürünleri 0 22 Mart 2011 13:37
İzlanda Mutfağı - Randalin Tarifi Sevda Dünya Mutfakları 0 22 Mart 2011 11:44