IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Çaput Aşı - Denizli Mutfağı (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/701745-caput-asi-denizli-mutfagi.html)

Hesna 15 Eylül 2015 19:16

Çaput Aşı - Denizli Mutfağı
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

6 kişilik

Çaput aşı malzemeleri

3 su bardağı baldo pirinç
4 su bardağı sıcak et suyu
100 gr
150 ml koruk suyu
300 gr kuzu eti
30 taze asma yaprağı
Tuz
Karabiber
Kimyon



Pirinci 15 dakika soğuk suda bekletip nişastası gidene kadar soğuk suyla yıkayın ve suyunu süzün.

ını tencerede eritip pirinci kavurun. Başka bir tencerede kuzu etini tuz, kimyon ve karabiber ile tatlandırarak kavurun. Koruk suyu (yeşil üzüm suyu), ince doğranmış asma yaprağı ve ets uyunu ilave edip kaynatın. Pirinci ekleyip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.



lezzet


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk