IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   PIROHU (KIBRIS MUTFAGI) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/849056-pirohu-kibris-mutfagi.html)

MeyRa 23 Aralık 2019 04:33

PIROHU (KIBRIS MUTFAGI)
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]





Malzemeler:
  • Un
  • Yağ
  • Su
  • Tuzsuz lor
  • Rendelenmiş hellim
  • Kıyılmış taze soğan
  • Yumurta
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kuru nane
  • Maydanoz
  • Tuzot

Yapılışı:
Maya katmadan su, un ve tuz katarak hazırladığımız hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Ardından oklava yarımıyla hamuru açıyoruz. Diğer yanda yemeğin içi için bir kaba lor rendeliyoruz. Ardından isteğimiz miktarda tuzu, maydanoz ve kuru naneyi ekliyoruz. Bir veya iki yumurta kırdıktan sonra kıvama gelinceye kadar iyice karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışımı oklavayla açtığımız hamurun içine koyuyoruz. Ardından üstünü tekrar bir kat hamurla örttükten sonra fincanla şekil vererek küçük küçük yuvarlak parçalar halinde kesiyoruz.
Bir tencerenin içine su koyup bir miktar yap ve tuz attıktan sonra tuzot ekliyoruz. Su kaynadıktan sonra hazırladığımız hamurları içine atıyoruz. Normal ateşte 2-3 dakika pişmesini bekliyoruz. Hamurlar piştikçe su yüzeyine çıkacaktır, su yüzeyine çıkanları kevgir yardımıyla alıyoruz. Piştikten sonra servis tabağına önce rendelenmiş hellim peynirini, üstüne de hazırlanan haşlanmış hamurları koyuyoruz. İsteğe bağlı sıcak ya da soğuk olarak servis ediyoruz.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:29.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net