![]() |
Billuriye (Gaziantep) 350 gr kadayıf ekmeği (kıyılmamış uzun tel kadayıf) 250 gr çekilmiş boz antep fıstığı 250 gr sade yağ Şerbet için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Yuvarlak tepsi eritilen sade yağla bolca yağlanır. Kadayıf ekmeği yan yana boşluk kalmayacak şekilde konur. Üzerine fıstık serpilir. Üstüne alttaki kadayıfla aynı yönde olacak şekilde kadayıf konur. Tepsi ocağın üzerine konur, çevire çevire pişirilir. Pişince başka bir tepsi yardımıyla çevrilir. Kalan yağ gezdirilir. Diğer yüzü de açık renk pişince ateşten alınır ve şerbet gezdirilir. Soğuyunca servise sunulur. Tatlının özelliği ince ve açık renkte olmasıdır. |
Cevap: Billuriye (Gaziantep) Gaziantep be.. Dünya bir ev olsa Mutfağı Antepdir. |
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:53. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk