IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Ocak 2010, 16:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ançuezli Yumurtalı Ezme




Kullanılacak malzeme:

Zeytinyağına yatırılmış 6 ançuez,
100 gr tereyağı,
1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış kapari,
1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz,
1-2 çay kaşığı limon suyu,
3 yumurta,
yeteri kadar tuz ve karabiber.


Yapılışı:

Katı olarak haşlanmış yumurtaların sarıları alınır ve iyice ezilir. Ançuezlerin kılçıkları ayrıldıktan sonra, havanda dövülerek veya blender yardımıyla macun kıvamına getirilir. Kapariler havanda iyice dövülür.

Tereyağı küçük parçalara bölündükten sonra, tahta kaşıkla iyice ezilip krema haline getirilir.

Sonra buna tuz, karabiber serpilip maydanoz, yumurta sarısı, kapari ve ançuez ilave edilir. îyice karıştırılıp birbirine yedirildikten sonra, koyuluğu gidermek için bir veya iki çay kaşığı limon suyu damla damla katılır.

Bu şekilde hazırlanan ezme, füme balık ezmesinde olduğu gibi kullanılır

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ancuezli, ezme, yumurtali, yumurtalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ançuezli kanepe Lcia Hamur İşleri 0 20 Ocak 2015 18:47
Ançuezli Kanepe Tarifi Elysian Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 31 Mayıs 2014 13:28
Havuçlu ezme Zen Salatalar Mezeler 0 03 Mart 2012 21:54
Ançuezli Mayonez YapraK Soslar 0 27 Aralık 2009 05:02