![]() |
Semizotlu Omlet Malzemeler 1 bağ semizotu 3 – 4 adet yumurta 4 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Yapılışı Semizotları yapraklarından ayrılır ve yıkanır. Suyu süzülüp bir kaseye alınır ve üzerine yumurtalar kırılır. Tuzu da eklenerek iyice çırpılır. Bu aşama da arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. (Nane, karabiber, toz biber..) Ben semizotunun tadını alabilmek adına hiç bir şey kullanmadım. Çırpılan karışım, tava da hafif kızdırılan sıvı yağa dökülür. Orta ateşte pişirilir. Bir yüzü kızarınca düz bir tabak yardımıyla diğer yüzü çevrilir. İyice kızardıktan sonra servis tabağına alınır. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:19. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk