IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yumurta Yemekleri (https://www.ircforumlari.net/yumurta-yemekleri/)
-   -   Yumurta Haşlama Süreleri (https://www.ircforumlari.net/yumurta-yemekleri/866751-yumurta-haslama-sureleri.html)

yeSa 22 Nisan 2020 14:45

Yumurta Haşlama Süreleri
 
Yumurta Haşlama Süreleri Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
Su
Tuz

Yumurta Haşlama Süreleri Tarifi Yapılışı

Yumurtalarınızı alın. . Yumurtalarınız eğer oda ısısında ise sorun yok ama benim gibi dolaptan hemen alıp haşlayacaksanız yumurtalarınızı yıkayın.

Bir tencereye ılık çeşme suyu doldurun ve yumurtalarınızı bir kaç dakika bu çeşme suyunda bekletin.

Yumurtaları tencere de ki haşlama suyu kaynayana kadar bu suda bekletin ki dolaptan çıktıklarında ki soğuklukları biraz daha oda ısısına gelsin yumurtalar kaynarken çatlamasınlar.

Tencerenizde ki su kaynadı şimdi suyunuza tuz atın ve tekrar kaynamasını bekleyin. . .

Şimdi bir kaşık yardımı ile ılık suda bekleyen yumurtalarınızı tek tek ( yavaşça) kaynayan suya bırakın.

Su yumurtalar içine girince kaynamayı kesti değil mi?. . .

Şimdi tenceredeki içinde yumurta olan su tekrar kaynadıktan sonra yumurtaların haşlanma dakikalarını saymaya başlayabilirsiniz.
Şimdi

Cıvık isteniyorsa 3-4 dakika ( beyazları tam pişmemiş sarısı cıvık)

Rafadan isteniyorsa 4-5 dakika ( beyazları pişmiş sarısı cıvık )

Kayısı 6-7 dakika (beyazı tam pişmiş sarısı yarı katı yarı sulu şekilde )

Katı 11-12 dakika ( beyazları da sarısı da tam pişmiş şekilde )
istediğiniz kıvamda pişirebilirsiniz. .

İstediğiniz süre sonunda yumurtanızı bir kaşık yardımı ile tencereden dışarı alınız ve hemen akan suyun altında yumurtayı soğutunuz ve devamında yumurtanın kabuklarını hemen soyunuz. .

Afiyet olsun.

Önemli Bilgiler

Haşlanılacak yumurta oda sıcaklığın da olursa şahane olur

Oda ısısında ki yumurtanın kaynayan suya bırakılınca çatlama olasılığı azdır.

Yumurtanız oda ısısında değil ise benim gibi ılık suda bir kaç dakika bekletebilirsiniz ya da yumurtanızı limon ile ovabilirsiniz limon bir nebzede olsa çatlama ihtimalini azaltacaktır.

Yumurtanızı kaynamış suya bir kaşık yardımı ile yavaşça bırakmalısınız ki yumurta tencerenin dibine vurup çatlamasın.

Katı yumurtayı 12 dakikadan fazla haşlamayın besin değerini, etkisini kaybetmesin.

Yumurta haşlanırken 4 dakika da beyazı pişer 12 dakika da tamamı katılaşır.

Taze yumurtanın kabuğu daha zor soyulur.Eğer köy yumurtası nasıl olur anlamak isterseniz şekillerine bakın.

Köy yumurtalarının boyutları ve renkleri hepsinin ki birbirinden farklı farklıdır bir tornadan çıkmış gibi değildir irili ufaklıdır.

Köy yumurtaları benekli, açık kahve rengi, kirli beyaz gibi olur. Lekesiz süt beyaz yada çok koyu kahverengi pek olmaz.

Köy yumurtasını bakınca bile kolayca ayırt edebilirsiniz. Aynı yumurtanın altı ve üstü bile farklı tonlar da altı düz üstü çilli gibi bile olabilir.


Yumurtanızın bayat olduğundan şüpheleniyorsanız yarım litre suya 60 gr tuz koyun tuzu suda eritin ve yumurtanızı bu suya bırakın eğer yumurta dibe çöküyorsa tazedir.

Yüzeye çıkıp yüzeyde kalıyorsa yüzüyorsa bayattır. Ortada kalıyorsa ne tam taze ne tam bayattır.


Afiyetler olsun

Not 22 Nisan 2020 14:48

Cevap: Yumurta Haşlama Süreleri
 
Ben artık hergun yumurta haşlamakta gına geldi ;ddd kdkdkdk

aLya 22 Nisan 2020 14:59

Cevap: Yumurta Haşlama Süreleri
 
Hergün haşlıyoruz malum diyet zamanı :hahah::hahah:

ihaveanidea 22 Nisan 2020 15:14

Cevap: Yumurta Haşlama Süreleri
 
Bir türlü kayısı kıvamını tutturamıyorum.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk