![]() |
Yumurta-yı hümayun tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yumurta-yı Hümayun Tarifi İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı tereyağı 3 adet soğan 1 tatlı kaşığı esmer şeker 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber 1/2 çay kaşığı yenibahar 14 dilim çemensiz pastırma 4 adet yumurta Yumurta-yı Hümayun Tarifinin Püf Noktası Soğanların doğru bir şekilde karamelize olabilmesi için mutlaka kısık ateşte uzun süreli pişirin. Soğanların yanmaması için ara ara 3 yemek kaşığı su ilavesi yaparak soğanları terletebilirsiniz. Eğer vakitten kazanmak isterseniz esmer şeker miktarını arttırıp kısık ile orta arası ateşte sürekli olarak karıştırarak pişirebilirsiniz. Yumurta-yı Hümayun Tarifi Nasıl Yapılır? Geniş bir tavada sıvı yağ ve tereyağını kızdırın. Kızdırılmış tereyağının üzerine piyazlık doğranmış kuru soğanı ekleyin ve 5 dakika kadar orta ateşte kavurun. 5 dakika sonrasında esmer şekeri de ekleyip soğanları karamelize olması için ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirin. Soğanlar karamelize olduktan sonra baharatları da ekleyip tekrar güzelce karıştırın. Çemensiz pastırmaları da ekleyip 1 dakika kadar soğanlarla birlikte karıştırın ve koyacağınız yumurta sayısı kadar, kaşık yardımıyla çukurlar oluşturun. Yumurtaları oluşturduğunuz çukurlara yerleştirin ve kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak, taze ekmek ile birlikte servis edin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:24. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk