![]() |
Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Enginar Malzemeler: 5 adet enginar 2 adet patates(küp küp doğranmış) 2 adet havuç(küp küp doğranmış) 2 adet büyük kuru soğan 1 su bardağı ayıklanmış bezelye 1 limon suyu 1 kaşık un tuz 2 su bardağ su 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet kesme şeker dereotu Hazırlanışı: Zeytinyağını kızdırıp soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşince enginarları üstüne dizin ve her enginarın üzerine patates, havuç ve bezelyeyi paylaştırın. 2 bardak su, tuz ve 2 kesme şeker ekleyin. Kısık ateşte 2o dakika pişirdikten sonra bir çaybardağında 1 limon suyunu ve 1 kaşık unu karıştırıp sos yapın ve üstüne ekleyin. 15 dakika daha pişirip altını kapatın. Servis kabına alıp üzerine dereotu doğrayın. Afiyet olsun.. Alıntı. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:43. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk