IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Ocak 2010, 17:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytinyağlı ve Nohutlu Patlıcan




Malzemeler:

3 büyük patlıcan
3 baş soğan
1 baş sarımsak
1,5 su bardağı haşlanmış nohut veya konserve nohut
1 kg. domates veya 450 gr. soyulmuş domates konservesi
2 limon
1 çorba kaşığı yenibahar
1 çorba kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı toz mercanköşk
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz

Tarifi:

Nohutları bir gece evvelden suya ıslatın ve ertesi gün haşlayın. Daha sonra suyunu süzüp soğumaya bırakın. Soğuyan nohutların ince zar gibi kabuklarını ayıklayıp atın.

Eğer konserve nohut kullanıyorsanız, nohutları süzüp bol su ile çalkalayın ve ince zarlarını atın.
Derin bir tencereye bol su koyun. 1 çorba kaşığı tuz atıp içine bir limonun suyunu ilave edin. Patlıcanları yıkayıp saplarını kesin, kabukları ile birlikte 1 cm. kalınlığında uzunlamasına doğrayın, kararmasınlar diye, hazırladığınız limonlu suya atın ve bir kenara bırakın.

Domatesleri kalın ve yuvarlak dilimler halinde kesin. Soğanları temizleyip ikiye bölün ve ay şeklinde kalın kalın doğrayın. Bir baş sarımsağı soyup, iri iri kıyın. Tuz hariç tüm baharatları küçük bir kasede karıştırın. Çok derin olmayan geniş, yuvarlak bir tencerenin dibine bir parça zeytinyağı koyup üzerine soğanları atın.

İçine sarımsakları ilave edin. Nohutları soğanların üzerine dökerek yayın. Hepsinin üzerine, tuz ve bol miktarda mercanköşk, tarçın, yenibahar, kimyon, karabiber karışımından serpin. Domatesleri nohut ve baharatların üzerine sıralayın. Eğer domates konservesi kullanıyorsanız, olduğu gibi domatesleri dilimlemeden boşaltın. Tekrar bir parça baharat karışımından serpin. Patlıcanların suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin. Domateslerin üzerine sıralayın.

Baharat karışımından tekrar üzerine serpin. 1 limonun suyunu sıkın ve 1 su bardağı zeytinyağı ile yemeğin üzerine gezdirerek ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak ateşe koyun ve hafif ateşte, patlıcanlar pişip yumuşayıncaya kadar 25-30 dakika pişirin. Yemeğiniz piştikten sonra bir kevgirle yavaşça patlıcanları nohutlarla ve diğer malzemelerle karıştırın. Yalnız karıştırırken patlıcanları ezmemeye dikkat edin. Derin bir servis kabına ko*****, sıcak veya soğuk olarak servis yapın.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
nohutlu, patlican, patlıcan, ve, zeytinyağlı, zeytinyagli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fırında Nohutlu Patlıcan Yatırma Burce Et Yemekleri 0 21 Nisan 2012 05:21
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma N999 Zeytinyağlılar 1 01 Mart 2012 00:06
Zeytinyağlı Patlıcan Dilara Sebze Yemekleri 0 01 Mayıs 2010 15:31
Zeytinyağlı Nohutlu Bamya YapraK Zeytinyağlılar 0 11 Ocak 2010 17:54
Zeytinyağlı Kuş Patlıcan YapraK Zeytinyağlılar 0 22 Mart 2009 01:55