27 Ocak 2012, 14:43 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Elmalı Bezelye Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Gerekli Malzemeler: 2 adet yeşil elma 200 gr iç bezelye 4 diş sarımsak 4 adet arpacık soğan 1/2 adet limon, 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı su Hazırlanışı : Öncelikle 2 adet yeşil elmayı soyunuz, çekirdeklerini çıkartınız ve 6 eşit parçaya bölünüz. 4 adet arpacık soğanı dairesel şekilde olmak kaydıyla 3 eşit parçaya bölünüz. Sarımsakları da gelişi güzel şekilde üçe bölünüz. Orta boy bir tencerenin içerisine 200 gr iç bezelyeyi koyunuz, üzerine elma dilimlerini diziniz, sonra üzerlerine arpacık soğanları ve sarımsakları koyunuz. 1 adet limonun suyunu, 1 yemek kaşığı şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu, 6 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 su bardağı su koyunuz. Bir pişirme kağıdını tencerenizin boyunda kesiniz, dörde katlayarak üçgen boyutuna getirip tam ortasını kesiniz ve daire şekli elde ediniz. Bu kağıdı tencerenin üzerine kapatınız, sonra ağırlık yapması için bir adet tabağı ters çevirip koyunuz, tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 30 dakika pişiriniz. Ilık veya soğuk servis yapınız. | |
|
Etiketler |
bezelye, elmalı, malzemeleri, resimli, tarifi, zeytinyağlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı bezelye ve Kepekli Pirinç Pilavı | Sevda | Zeytinyağlılar | 0 | 13 Ocak 2012 06:44 |
Bezelye - Bezelye Nedir - Bezelye Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:31 |
Vejetaryen Bezelye | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 27 Aralık 2009 02:24 |
Zeytinyağlı Elmalı Kereviz | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:32 |