IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  odeaweb

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 14 Şubat 2012, 12:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytinyağlı Ayva





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gerekli Malzemeler:
Ayva (2 adet)
Patates (1 adet)
Havuç (1 adet)
Kereviz (1 adet)
Soğan (1 adet)
Tuz (1 kahve kaşığı)
Toz şeker (1 çorba kaşığı)
Un (1/2 çorba kaşığı)
Su (4 bardak, soğuk)
Limon (2 adet)
Zeytinyağı (6 çorba kaşığı)

Ayvaların ve kerevizlerin kararmaması için 4 bardak soğuk su koyduğunuz oval bir kabın içine yarım çorba kaşığı un koyun. Üzerine 1 adet limon suyu sıkıp, posalarını kabın içerisinde bırakın. Kaptaki tüm malzemeyi karıştırın.
1 adet kerevizin kabuklarını soyup, ortadan ikiye Lakesin ve kerevizleri hazırladığınız suya koyun. 12 adet ayvayı ortadan ikiye kesip, kabuklarını hafif alacalı biçimde soyun. Ayvaların içlerini bir bıçak yardımıyla keserek çıkarın ve kerevizlerin olduğu suya koyun. Kabuğunu soyduğunuz 1 adet patatesi ortadan ikiye kesin. Patateslerin üzerindeki ve kenarlarındaki fazlalıkları keserek, düzgünleştirin ve patatesleri parmak biçiminde doğrayın ve suya koyun.
Aynı şekilde kerevizlerin de kenarlarını düzgünleş-tirip, patateslerle aynı büyüklükte doğrayıp suya koyun. Kabuğunu soyduğunuz 1 adet havucu üç parçaya kesip, bir bıçakla kenarlarını düzgünleştirip parmak biçiminde doğrayın ve suya koyun. Kabuğunu soyduğunuz 1 adet soğanı ikiye kesip, ortalarını çıkarın ve büyükçe parçalar halinde doğrayın ve bir tabağa aktarın.
Bir tencerenin altına ayvaları, çukur kısımları yukarı bakacak şekilde dizin. Ayvaların ortalarına doğradığınız sebzeleri koyup, üzerine doğradığınız soğanları ilave edin. Sebzelerin üzerine 1 adet limonun suyunu sıkıp, 1 kahve kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı toz şeker serpin.
Önceden hazırladığınız unlu ve limonlu suyu Uyemeğin yarısına gelecek kadar tencereye dökün. Yemeğin üzerine 6 çorba kaşığı zeytinyağı döküp tencerenin kapağını kapatın. Yemeği ocağa alıp 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Bu sürenin sonunda pişen yemeğinizin altını kapatıp soğumasını bekleyin. Soğuyan yemeği servise hazır hale getirin.

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
ayva, nasıl yapılır, tarifi, zeytinyağlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
irc.ayva.org / www.ayva.org aktif edilmistir... Sephiroth Sunuculardan Son Haberler 57 30 Eylül 2022 19:53
Ayva Tanem Okul Öncesi Tekerlemeler 0 20 Kasım 2021 10:37
Ayva Tanem Okul Öncesi Şiirler 0 14 Kasım 2021 12:55
AYVA Ecrin Okul Öncesi Tekerlemeler 0 17 Kasım 2015 02:48