IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Zeytinyağlılar (https://www.ircforumlari.net/zeytinyaglilar/)
-   -   Zeytinyağlı Yer Elması (https://www.ircforumlari.net/zeytinyaglilar/463013-zeytinyagli-yer-elmasi.html)

YapraK 22 Mart 2009 01:31

Zeytinyağlı Yer Elması
 
Zeytinyağlı Yer Elması

Malzemeler:
1 kg yer elması
2 adet havuç
2 adet patates
Yarım demet pazı
1 yemek kaşığı un
Yarım adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz


Hazırlanışı:
Önce yer elması, patates ve havuçları soyup yıkayın. Patates ve yer elmalarını büyükse ikiye bölün, limonlu suda bekletin. Havucu halka halka doğrayın. Özel bir bıçağınız varsa havucu yuvarlak yuvarlak çıkarabilirsiniz. Sonra pazı yapraklarını ayıklayıp, yıkayın. Bu yemekte pazı olması şart değil, arzu ederseniz kullanın. Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya dek kavurun. Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın. Kesmeşeker ve tuzu da ekleyin. Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı soğutarak servis yapın.


Afiyet olsun..

Alıntı.

efLatun 20 Aralık 2011 21:41

Zeytinyağlı Yerelması
 
Malzemeler

* 500 gr. yerelması
* 2 adet soğan
* 1 adet limon
* 1 adet kesme şeker
* 2 çorba kaşığı pirinç
* 1 su bardağı zeytinyağı
* yeteri kadar tuz

Yapılışı

Bir tencere içinde zeytinyağında ince kıyılmış soğan öldürülür. Temizlenmiş, küçük kesilmiş yerelması ağır ateşte yavaş yavaş kendi suyu ile tencereyi sallayarak veya kevgirle hafif, parçalanmadan karıştırılır. Yarı pişmiş durumda, 3 bardak su, pirinç, tuz, limon, şeker ilave edilerek pişirilir.

N999 15 Mart 2012 16:52

Zeytinyağlı Yer Elması
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler :

yarım kg yer elması
yarım çay bardağı pirinç
1 hazır garnitür (küçük boy)
½ çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

Yer elmalarını yarım saat suda bekletip yıkayalım ve soyalım. Soyduğumuz yer elmalarını su dolu bir kaba alalım (kararmasını önlemek için).
Yer elmaları büyük ise bir kaç parçaya bölelim. Soğanları yemeklik doğrayalım, yağımızı tencereye koyup soğanları şeker ve tuz ile pembeleşene kadar kavuralım. Soğanlar pembeleşince üzerine yer elmalarını koyup 2 dakika daha kavuralım.
Daha sonra garnitür ve suyu ekleyip 15-20 dakika pişirelim. (Bu arada garnitür değilde patates ve havucu kendiniz çiğden katacaksanız, yer elmalarınan önce kavurmanız iyi olur çünkü yer elması çabuk pişer havuçlar pişene kadar dağılır.)
Pişen yemeğimizi kapağı kapalı olarak bekletelim soğuyunca üzerine yarım limon sıkıp servis tabağına alalım. Taze maydonoz ile süsleyip servis yapalım.

Violent 09 Nisan 2012 20:09

Cevap: Zeytinyağlı Yer Elması
 
Görünüşüne aldanıp yemeye çekinmiştim daha önceleri ama lezzeti güzel sebze sevenler için tavsiye ederim.

Görünüşe aldanmayın benim gibi : )
Emeğinize sağlık.

esekherif 09 Nisan 2012 20:12

Cevap: Zeytinyağlı Yer Elması
 
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]! Bir gün burada çatal kaşık havada uçuşacak, ama ne zaman bilmiyorum !
Ayırmıcam sizi !

N999 15 Mayıs 2012 21:40

Zeytinyağlı Yer Elması
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:

500 gr. yerelması
1 baş kuru soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy havuç
2 diş kıyılmış sarmısak
1 tatlı kaşığı tozşeke
ryarım limonun suyu
1 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
Tuz

Üzerine:

kıyılmış dereotu

Tarifi:

Zeytinyağlılar gün içinde en az bir öğün tüketilmesi gereken yemek grubudur. Tarifimiz 5 kişilik zeytinyağlı yerelmasıdır siz kişi sayısına göre malzemeyi eksiltip çoğaltabilirsiniz. İlk önce yerelmasının kabuklarını soyduktan sonra iri küpler halinde doğrayıp yıkayın. Tencereye yıkanmış yer elmasının yarısını koyup üzerine yemeklik doğranmış soğan, halka halka doğranmış havuç ve ezilmiş sarımsakları katıp kalan yerelmasınıda tencereye ilave edin. Tozşeker ve limon suyunu koyup, tuzunu ayarlayın. Suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ilave edin. Kısık ateşte yerelmaları yumuşayana kadar pişirin. Pişince zeytinyağını koyup tencerenin kapağını kapatın. Servisten önce karışıtıp servis tabağına alın. Kıyılmış dereotu ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.

Violent 21 Haziran 2012 15:59

Cevap: Zeytinyağlı Yer Elması
 
Konular Birleştirilmiştir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:29.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk