|
|
| | #1 | |
| Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Yer Elması Zeytinyağlı Yer Elması Malzemeler: 1 kg yer elması 2 adet havuç 2 adet patates Yarım demet pazı 1 yemek kaşığı un Yarım adet limon 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet kesme şeker 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı: Önce yer elması, patates ve havuçları soyup yıkayın. Patates ve yer elmalarını büyükse ikiye bölün, limonlu suda bekletin. Havucu halka halka doğrayın. Özel bir bıçağınız varsa havucu yuvarlak yuvarlak çıkarabilirsiniz. Sonra pazı yapraklarını ayıklayıp, yıkayın. Bu yemekte pazı olması şart değil, arzu ederseniz kullanın. Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya dek kavurun. Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın. Kesmeşeker ve tuzu da ekleyin. Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı soğutarak servis yapın. Afiyet olsun.. Alıntı. | |
| | |
| Etiketler |
| elmasi, elması, yer, yerelması, zeytinyağlı, zeytinyagli |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Zeytinyağlı Yer Elması | Funda | Salatalar Mezeler | 0 | 01 Mayıs 2018 22:53 |
| Magritte'in Elması | Sır | Kitap Tanıtımları | 0 | 16 Nisan 2018 10:45 |
| Adem elması | PySSyCaT | Tıp Terimleri Sözlüğü | 0 | 17 Eylül 2016 00:14 |
| Levrekli yer elması | Ebru | Bebek Mamaları | 0 | 19 Nisan 2016 17:57 |
| Yer Elması - Yer Elması Nedir - Yer Elması Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:22 |