IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Violent

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 04 Temmuz 2012, 16:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytinyağlı pırasa & yoğurtlu ıspanak




Zeytinyağlı pırasa & yoğurtlu ıspanak

zeytinyağlı pırasa & yoğurtlu ıspanak

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Zeytinyağlı pırasa
  1. Malzemeler:
    • 1 baş soğan (yemeklik ufak ufak doğranmış)
    • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
    • 2 havuç (yıkanmış, üzeri hafifçe kazınmış ve yarım ay şeklinde doğranmış)
    • 1/2 kg pırasa (yıkanmış ve yarım parmak kalınlığında doğranmış)
    • 2 su bardağı kaynamış su
    • 1/2 çay bardağı pirinç (ayıklanmış ve yıkanmış)
    • 1/2 limonun suyu

Hazırlanışı:
1. Soğanları, sıvıyağı ve havuçları bir tencereye koyun. Soğanlar ölene kadar kavurun.
2. Pırasaları ekleyin ve diriliğini kaybedene kadar –yaklaşık 5 dakika- kavurun.
3. Suyu ekleyin. Bir miktar pişince pirinçleri ekleyin. (önceden eklerseniz pirinçler lapa olabilir.)
4. Pırasalar yumuşayana kadar pişirin. Pişer pişmez limonu ekleyin.

Not: limonu 2 bardak suyu koyarken de ekleyebilirsiniz. Bu sayede yemek daha lezzetli olur ama pişme süresi uzar.
7 kişilik

Yoğurtlu ıspanak
Tarifteki malzemelerde geçen biber salçası yoksa yerine aynı ölçüde domates salçası ekleyebilirsiniz. Bir de annem bütün yemeklerde soğanı fazla yağı az kullanıyor. Siz bunları zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler:

1/2 kg ıspanak

1-2 adet orta boy soğan

1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı

150-200 gr kıyma

1/2 yemek kaşığı biber salçası

1/2 yemek kaşığı domates salçası

1 avuç-yarım çay bardağı- pirinç, yıkanmış

1+1/4 su bardağı kaynar su

1 tatlı kaşığı tuz

2 diş sarımsak, doğranmış

Bir kase yoğurt

Sos (istenirse):

2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Ispanakların temizlenmesi:
1. Ispanağın saplarını kesin. Kötü sapları atarak demetleri ayırın.
2. Geniş bir kaba soğuk su doldurun. Ispanakları bu suya daldırarak yıkayın. Bu işlemi 3 kez tekrar edin.
3. Son yıkamadan sonra ıspanakları bir süzgece koyup üzerlerinden soğuk su geçirin.
4. Ispanakları saplarıyla birlikte ince ince doğrayın.

Hazırlanışı:
1. Soğanları yemeklik olarak doğrayın. Zeytinyağı ve kıymayla birlikte yayvan bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak –soğanlar ölüp kıymalar bıraktıkları suyu çekene kadar- kavurun.
2. Salçaları tencereye ekleyin. 2-3 defa da böyle karıştırdıktan sonra ıspanakları ilave edin. Ispanakların renklerinin parlak yeşil olması için tencerenin kapağını kapatmayın.
3. 5-10 dakika daha kavurun. Ispanak bu sırada sönüp tencerenin dibine inmiştir.
4. Pirinci ekleyip 1-2 defa daha karıştırın.
5. En son kaynar suyu ve tuzu ekleyip kapağı kapalı şekilde pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (yemeğin tadını kontrol edip tuzu arttırabilirsiniz)
6. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
7. İsterseniz tereyağını eritip pulbiberle karıştırarak sos elde edebilir, bu sosu da yoğurdun üzerine gezdirebilirsiniz.

6 kişilik

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
yoĞurtlu, zeytinyağlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zeytinyağlı pırasa dolması (çankırı) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ekim 2010 08:44
Portakallı Zeytinyağlı Pırasa YapraK Sebze Yemekleri 0 15 Şubat 2010 22:49
Zeytinyağlı Pırasa Muskası YapraK Zeytinyağlılar 0 11 Ocak 2010 18:06
Zeytinyağlı Yoğurtlu Menemen YapraK Yumurta Yemekleri 0 11 Ocak 2010 16:59
Zeytinyağlı Pırasa YapraK Zeytinyağlılar 0 22 Mart 2009 00:26