![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Zeytinyağlı Fasulye Dible Malzemeler : • Taze fasulye - - 1 kg • Soğan 2 büyük boy 180 gram • Pirinç 1/2 su bardağı 90 gram • Tuz 2 1/2 tatlı kaşığı 15 gram • Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram • Zeytinyağı 8 yemek kaşığı 80 gram • Su (sicak) 1 1/2 su bardağı 300 gram Hazırlanışı :Fasulyeyi yıka, ayıkla, yarım santimetre kalınlıkta verev olarak kıy. Soğanı soy, yıka, yarım daire şeklinde ince ince doğra. Pirinci yıka, süz. Yayvan bir tencereye soğanı yerleştir, üzerine fasulyenin yarısını, onun üzerine de pirinci yay. En üste, kalan fasulyeyi yerleştir. Tuz ve şekeri serp, zeytinyağı ve suyu gezdir, yumuşayıncaya değin 45-50 dakika kadar pişir. | |
| ![]() |
Etiketler |
dible, fasulye, zeytinyağlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Dizme Fasulye | Dilara | Sebze Yemekleri | 1 | 11 Şubat 2011 22:04 |
Zeytinyağlı Çalı Fasulye Bastı | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 17:59 |
Zeytinyağlı Fasulye Pilakisi | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:24 |
Zeytinyağlı Fasulye | Kralice | Zeytinyağlılar | 1 | 12 Mart 2009 06:14 |