IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Zeytinyağlılar (https://www.ircforumlari.net/zeytinyaglilar/)
-   -   Pirinçli Zeytinyağlı Taze Enginar (https://www.ircforumlari.net/zeytinyaglilar/532473-pirincli-zeytinyagli-taze-enginar.html)

Violent 26 Mayıs 2013 19:57

Pirinçli Zeytinyağlı Taze Enginar
 
Pirinçli Zeytinyağlı Taze Enginar Tarifi



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler


  • 6 adet taze enginar
    1 demet taze soğan
    1 demet dereotu
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    3 çorba kaşığı ayçiçekyağı
    1 çorba kaşığı un
    2 litre su
    Yarım limonun suyu
    Yeteri kadar tuz
    1 çay kaşığı tozşeker
    Yarım su bardağı pirinç


Pirinçli Zeytinyağlı Taze Enginar Yapılışı


TEMİZLEDİĞİNİZ enginarların kararmaması için, derin bir tencerede göz kararı un, su ve limon suyu karışımı hazırlayıp bir kenara alın. Temizlediğiniz enginarları bu suya atın. Enginarların hepsini temizlediğinizde limonlu sudan alıp pişireceğiniz tencereye aktarın. Taze soğan ve dereotunu ince kıyıp tencereye ekleyin. Bir kase içerisinde 3'er çorba kaşığı zeytinyağı, ayçiçekyağı, 1 çorba kaşığı un, 2 litre su, yarım limonun suyu, tuz ve şekeri iyice karıştırarak enginarların bulunduğu tencereye ilave edin. Üzerini yağlı kağıtla kaplayarak, kapağını kapatın. 45 dakika ağır ateşte pişirin. Ocağın altını kapatmadan, y ıkadığınız pirinci ekleyerek 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Piştikten sonra suyu ile beraber soğumaya bırakın. Soğuduğunda servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:31.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk