![]() |
Osmanlı Yemekleri-Zeytinyağlı Havuç [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 5-6 adet küçük havuç 1 çay bardağı zeytinyağı, 2 büyük soğan 6-7 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 su bardağı su Yapılışı Havuçları soyup, kesmeden bir ucundan ikiye ve sonra dörde bölün. Soğanları halka, halka doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp soğanları yumuşayıncaya kadar pembeleştirin, sarımsakları ekleyip 2 dakika daha pişirin. Havuçları tencereye ekleyin ve havuçların kesilmiş kısımlarına soğan ve sarımsakları sıkıştırın. Tuz, karabiber ve suyu ekleyin. Kaynayınca altını kısıp, havuçlar, yumuşayınca kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:25. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk